Stichting Dierenambulance Dier in Nood 06-50260695
1001_home_din005013.jpg index_03-01-2023_1522023001.jpg
Dier in Nood You Tube Kanaal
Email Adres: dierinnood@live.nl
Home
Algemene Info
Werkgebied
Doelstelling
FDN
Donateurs
Bedrijven steun
Scholen
Seizoen nieuws
Vrijwilligers
Praktijk verhalen
Wagenpark
In het nieuws
Gemeenten en Overheid
Vermist
Foto
Asielen
Links
Kinderen
Nieuwsbrief
Vertel zelf over uw Dier
Dierenartsen
Dode Dieren
Webcam Dieren
Dieren filmpjes
Evenementen
Dierenlot
Huisdier overleden?

Eens komt er de tijd dat uw zo geliefde huisdier komt te overlijden, wat nogal verdriet geeft bij de meeste mensen. Erger is dat uw huisdier door een ongeval het leven laat.

Wat kunt u met u gestorven dier doen? Er zijn enige oplossingen voor.

Ten eerste kunt u een klein dier in u tuin begraven, mits uw tuin zich daar voor leent, u kunt daar bij uw gemeente inlichtingen over krijgen.

In het tweede geval kunt u uw dier afleveren bij de gemeente reiniging, waar het later naar een destructie bedrijf gebracht wordt, waar het verder verwerkt wordt. De reiniging rekent hier wel kosten voor.

Ten derde kunt u uw dier laten cremeren bij een dieren crematorium wat in onze ogen de beste oplossing is. Het is een schone oplossing en ook een waardige voor het dier waar u zo van hield. U kunt het dier zelf brengen, maar ook onze dierenambulance kan hiervoor zorg dragen dit tegen vergoeding als eerder genoemd. Over de prijzen van crematie zelf kunt u ons altijd bellen.

Ook is er nog een vierde oplossing en dat is uw dier te laten begraven op een dieren begraafplaats, adressen ons bekend, voor het brengen en halen geld hetzelfde als hier boven.

Tevens is het op het ogenblik ook al mogelijk, huisdieren zoals paarden te laten cremeren. Voor info bel gerust.
Overleden dieren,

Deze kunnen aangetroffen worden in uw gemeente. Te denken valt aan wild en vogels. Om deze te laten op ruimen moet u de gemeente bellen waar u woont om deze te laten verwijderen. Dierenambulance Dier in Nood heeft alle gemeenten waar zij rijden aangeboden om deze te verwijderen, maar van alle gemeenten kregen wij een negatief oordeel, dus doen wij dit niet. Wat gemeenten niet inzien is ons oordeel dat zij alleen bepaalde tijden open zijn, zeker met een weekend mee gerekend. Het kan dus voorkomen dat er een overleden dier bij u in de straat ligt, daar 48 uur of langer blijft liggen, daar de gemeente gesloten is.
Niet erg leuk voor de kinderen die in de straten spelen, want sommige dieren liggen er niet erg mooi bij. O.k. de keuze is duidelijk van de gemeenten waar wij rijden.

Overleden huisdieren halen wij wel op en bewaren wij 14 dagen in de vriezer, om de eigenaar de kans te geven om hun overleden dier alsnog te kunnen ophalen.
Steun de plaatselijke dierenambulance en doe uw gift op: NL60RABO0105968080 t.n.v. Stichting Ambulance Dier in Nood
Een eigen Onderkomen