Stichting Dierenambulance Dier in Nood 06-50260695
1001_home_din005013.jpg
Dier in Nood You Tube Kanaal
Email Adres: dierinnood@live.nl
Home
Algemene Info
Werkgebied
Doelstelling
FDN
Donateurs
Bedrijven steun
Scholen
Seizoen nieuws
Vrijwilligers
Praktijk verhalen
Wagenpark
In het nieuws
Gemeenten en Overheid
Vermist
Foto
Asielen
Links
Kinderen
Nieuwsbrief
Vertel zelf over uw Dier
Dierenartsen
Dode Dieren
Webcam Dieren
Dieren filmpjes
Evenementen
Dierenlot
Jonge hazen
In het voorjaar worden er volop jonge haasjes aangetroffen in het veld. Vaak worden deze opgepakt en meegenomen omdat mensen denken dat ze verlaten zijn. De moederhaas is altijd in de buurt.
Omdat een haas geen hol heeft laat ze haar jongen verspreid in het veld liggen om geen aandacht te trekken van roofdieren. Ze zoekt ze regelmatig op om ze te voeden. U kunt ze gewoon laten zitten en laat ze ook vooral met rust. Haasjes zijn gauw in de stress en vaak wordt dit ook hun dood! Is een haasje gewond/ziek of komt het uit een honden- of kattenbek, dan mag u het oppakken en de dierenambulance bellen. Bent u niet helemaal zeker, bel dan alstublieft voordat u het op pakt.
Niet alle jonge vogeltjes hebben onze hulp nodig!

Lekker warm zit je met z'n vijven in een nestje. Regelmatig krijgen jullie een hapje eten. Je groeit en groeit en snel wordt het wel erg krap. Dan roept mama vanuit de bosjes: “Als je wilt eten moet je je nest uitkomen!”
Met je ogen dicht spring je de wijde wereld tegemoet. Daar zit je dan en geen idee hoe het nu verder moet. Gelukkig zijn papa en mama daar, die geven je eten, waarschuwen bij gevaar en leren je alle lessen die je nodig hebt. En vliegen dat komt met een paar dagen en flink oefenen wel!
Zo gaat dat dus met vogels: het ene moment hoor je nog hongerig gepiep uit de haag of nestkast komen, het volgende moment zit er een klein vogeltje op de grond.
Deze jonge vogeltjes die al veren hebben zijn niet uit het nest gevallen, maar hebben zelf het nest verlaten.
Als er niks aan de hand is, laat deze vogeltjes dan gewoon lekker zitten, ze zijn het beste af bij de zorg van hun ouders.
!!! Katteneigenaren, houdt uw katten even een paar dagen binnen, of onder toezicht, als er een nestje uitgevlogen is in de (buur)tuin. Zeker rond ochtend- en avondschemer !!!
Een eigen Onderkomen